Faanyagok drágulása és ami mögötte van

Az építőiparban tapasztalt nagymértékű áremelkedéssel párhuzamosan a faanyagok drágulása is megkezdődött. Elemzők szerint az export csökkenése nem állt meg, viszont a faanyaghiány világszerte érzékelhető.

Idén a faanyagok árának növekedése egészen drasztikussá vált. Már a világpiacon is megkétszereződöttárakról beszélhetünk hazánkban pedig az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) felmérése alapján 72%-os drágulás tapasztalható.

hazánkban és egész Európában észlelhető faanyaghiányegyik oka az amerikai piac felszívó ereje. Az USA nagymértékű támaszkodása a kanadai faimportra vitathatatlan, ám ezzel együtt magasabb vámot is vet ki a beérkező árukra, ami miatt a kanadai beszállító cégek más piacokat keresnek faárujuk értékesítésére. Amerika így Európa felé fordul, hogy pótolja a kieső anyaghiányt.

Az amerikai tőzsdén a faanyagok árai csökkenésnek indultak az utóbbi néhány hétben és ezen globális folyamatoknak természetesen a magyar piac is érintettje, ami azt jelenti, hogy ez a csökkenés hazánkat is el fogja érni – azonban ez még hónapok kérdése.

Az Ács-Fa számára rendkívül fontos ügyfelei elégedettsége és a megfelelő ár-értékarány képzése. Árainkat a lehető legkedvezőbb szinten tartjuk a piaci trendek változása mellett annak érdekében, hogy cégek és magánszemélyek is elérhető áron jussanak a legkiválóbb minőségű faanyagokhoz.

Csongrád-Csanád megyében a fűrészáruhoz cégünknél juthat hozzá a legkedvezőbb áronKVH és BSH gerendáink pedig különleges akciónk keretein belül most kedvezményes áron elérhetők a készlet erejéig.

  • KVH 290.000.- br./m3
  • BSH 410.000.- br./m3

 

Kérjük bővebb információért keresse kollégánkat:

Sipos Zoltán

tetőszerkezetek tervezése, ajánlat kérés

Telefon: +36 70 336 4141

E-mail: infoacsfa@gmail.com

 

Hajas Tamásné Anikó

kereskedelem és árajánlat kérés

Telefon: +36 62 422 221

E-mail: acsfaker@gmail.com

 

Németh Norbert

beszerzés, logisztika, kereskedelem

Telefon: +36 70 945 7955

E-mail: acsfaker@gmail.com

 

Tetőszerkezet gyártásra árajánlat kérés, információ adás, egyeztetés, előzetes felmérés

E-mail: infoacsfa@gmail.com