A szeglemezes tetőszerkezetek térhódítása

Amióta az ember házat épít, azóta a tető az, ami megvédi az épületet az időjárás viszontagságaitól, emellett pedig az építményt megkoronázva az esztétikai szempontok sem szorulnak háttérbe. Az pedig, hogy mi kerül az épület tetejére az az építész és a megrendelő kooperációján alapszik.

 

Cikkünkben a szeglemezes tetőszerkezetek előnyeiről írunk néhány mondatban, de kezdetnek tisztázzuk, mi is az a szeglemez.

A szeglemez egy acéldarab, amit úgy préselnek, hogy közben sok apró tüskét hajtanak ki a felületéből (ezáltal egy fémből készült hajkefére fog leginkább hasonlítani). Az eredmény által pofon egyszerűen és gyorsan egymáshoz illeszthetünk faanyagokat, melyekbe belepréselik az elkészített szeglemezt.

Ez a technológia szükséges a rácsos tartók megépítéséhez is, melyeket főként az ipari területek használt épületekhez használnak – mégpedig azért, mert ár-érték arányban kedvező és hatékony eszköz is. Ilyen rácsos tartókat legtöbbször fémből fémből hoznak létre, mert hegesztéssel könnyű az anyag egymáshoz rögzítése, viszont a szeglemezekkel új világ nyílt meg a faszerkezetű rácsos tartók felé.

szeglemezes tetőszerkezet előnye, hogy nagy fesztávú, alátámasztás nélküli egybefüggő tetőszerkezet tervezhető belőle. A kialakítás lehetővé teszi, hogy az épület belső tere, könnyen átalakítható és szabadon berendezhető maradjon, így nincs szükség belső teherhordó falra. Jelentős előnye továbbá, hogy ugyan kicsit drágább szerkezet, de a szeglemezes tartó alsó öve, gyakorlatilag kiválthatja a sokkal drágább monolit betonfödémet is, ezzel jelentős pénzügyi megtakarítást eszközölve, ami egy családi ház esetében milliós összeget is jelenthet. Szinte korlátlan felhasználhatósági köre miatt alkalmazható házaknál, csarnokoknál, társasházaknál, valamint készíthető belőle panelház rekonstrukció során akár magas tető is.

fa szeglemezes szerkezetekből gazdaságosabban, olcsóbban építhető továbbá mezőgazdasági csarnok, sportcsarnok vázszerkezete, mint egy ugyanolyan paraméterekkel rendelkező fémvázas konstrukció.


Az Ács-fa Kft. egyaránt foglalkozik szeglemezes tetőszerkezetekkel, hagyományos tetőszerkezetekkel, speciális faházrendszerrel is. Azt, hogy az adott helyszínen, illetve az adott építménnyel kapcsolatosan melyik a legideálisabb választás, mind tartószerkezeti, mind kivitelezhetőségi, mind gazdaságossági szempontok alapján a megrendelővel együttműködve döntjük el. Cégünknél szakembereink, tervező partnereink készséggel adnak felvilágosítást bármilyen építmény megálmodásával, felépítésével kapcsolatban.

Eszközparkunk fejlesztése által, a korábban jelentősen munka, illetve időigényesebb munkafolyamatok jelentősen lerövidültek, leegyszerűsödtek, így kedvezőbb árakat tudunk biztosítani ügyfeleink számára.

Mi találunk megoldást egyedi igényei megvalósítására!