Kapacitásfejlesztő gépbeszerzés

Kapacitásfejlesztő gépbeszerzés

Bővebben
A projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.2-16-2017-00811
Kapacitásfejlesztő gépbeszerzés az ÁCS-FA Kft.-nél

Projekt fizikai befejése: 2017.11.28.
A megvalósítás helyszíne: ÁCS-FA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, 6728 Szeged, Városgazda utca 17.

Projekt tartalma:

Az ÁCS-FA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz.

Az Ács-Fa Kft. Csongrád megye egyik jelentős építőipari vállalkozása, melyet 1996 márciusában alapított Kiszely Norbert és Kovács Zoltán.
Cégünk alapvetően ács munkákra szakosodott. Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően, cégünk tevékenységi illetve, szolgáltatási köre folyamatosan bővül. Kezdetben csak hagyományos tetőszerkezetekkel foglalkoztunk, ez azóta bővült a szeglemezes fa szerkezetekkel, faház gyártással, illetve ma már komplett faház rendszert is tudunk ügyfeleinknek ajánlani. A vállalkozás legfőbb értékét adja, a képzett saját munkaerő, a magas fokú gépesítés és a széles eszközpark mellett, a minőségi munkára való törekvés.
Referenciáink között megtalálhatók, családi házak, társas házak, iskolák, közintézmények, szállodák, csarnokok is. Cégünk 2015-ben átalakuláson ment keresztül, mely során tevékenységi körünk alapja a faszerkezetek professzionális leszabása lett, illetve üzemi keretek között állítunk össze helyszíni szerelésre kész fa szerkezeteket, pl. szeglemezes tetőszerkezetek, faházakat. Szolgáltatási rendszerünket is megváltoztattuk, szolgáltatási csomagokat dolgoztunk ki, melyek során a
variálhatóság, személyre szabhatóság, modulokból való felépíthetőség voltak az elsődleges fontosságú kritériumok, mely nagymértékben biztosítja  versenyképességünket. Mindez olyan versenyelőnyt biztosít számunkra, amellyel üzemi körülmények között tudunk bonyolult és komplex tetőszerkezeteket előre gyártani, amelyet a kivitelezési helyszínen már csak össze kell állítani; amely rengeteg időt illetve költséget és energiát takarít meg megrendelőinknek. Mindez biztosítja társaságunknak, hogy az országosan folyamatosan romló építőipari ágazati helyzet ellenére is folyamatosan fejlődni - bővülni tud.

Célunk, hogy a hagyományos tetőszerkezetek, szeglemezes tetőszerkezetek, fa szerkezetek, faházak, faanyagának leszabását, a hozzá kapcsolódó, alapanyag biztosítását, illetve partnereink bevonásával helyszíni kivitelezést biztosítsunk, ami megfelel a modern építőipar elvárásainak és optimális költséghatékonyságot biztosít. Kivitelező partnereink évek óta használják rendszerünket, így tökéletes minőséget tudunk együtt biztosítani megrendelőinknek. Az egyedi szerkezet leszabásokon, illetve kivitelezéseken kívül, nagy volumenű sorozatszerű előregyártó kapacitással is rendelkezünk.
Így akár egy lakópark, vagy nyaraló központ, üzletközpont, vagy egyéb komplexum épületegyüttesét is elő tudjuk állítani, tetőszerkezet, illetve fa szerkezet (oldalfal, födém, padozat) vonatkozásában. A tervezett fejlesztésnek köszönhetően
Társaságunk pontos precíz gyártásnak köszönhetően képes lesz a legbonyolultabb faszerkezetet is mérnöki pontossággal távol a kivitelezés helyszínétől üzemi körülmények között legyártani, amely kiemelt versenyelőnyt biztosít a számunkra.

A projekt során beszerzésre kerülnek a következő gépek: 1 db Flexirip 622 típusú hasító körfűrész és 1 db Weinig Powermat 700 típusú gyalu és profilozó automata. A körfűrész precíz vágást tesz lehetővé az önhordó masszív acélkonstrukciónak köszönhetően. Az automatikus vágásrészárás megbízhatóan megakadályozza a hasítékok és vékony csíkok lecsúszását. Így javítva az anyagkihozatalt és az üzembiztonságot.
A másik beszerzésre kerülő berendezés a Weinig Powermat 700 típusú gyalu és profilozó automata egyedülálló kezelési koncepciót biztosít vonalzókkal a gép beállításához szükséges minden fontos helyen. A legtöbb beállítási munka szerszám nélkül, ill. mindösszesen 2 db szerszám segítségével végezhető el. Az eredmény ergonómia és biztonság a kezelőnek, rövid beállítási idők és magas minőségű végtermék.

Kedvezményezett neve és elérhetőségei:

ÁCS-FA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Cím: 6728 Szeged, Városgazda utca 17.
Tel.: +36 70 945 7955
E-mail:
Honlap: http://www.acs-fa.hu/

Kedvezményezett neve:
ÁCS-FA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A szerződött támogatás összege
25 562 598 Ft
A támogatás mértéke (%-ban)
50%
Kapacitásbővítő eszközbeszerzés

Kapacitásbővítő eszközbeszerzés

Bővebben
A projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00614
Kapacitásbővítő eszközbeszerzés az ÁCS-FA Kft-nél

Projekt fizikai befejése: 2019.03.08

Projekt tartalma:

Az Ács-Fa Kft. 7 281 214 Ft támogatást nyert a
„Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” c. pályázati kiíráson.
A megítélt támogatás a projekt összköltségének 30%-a volt.

Jelen projekt keretében egy darab Mark9 prést szereztünk be, valamint igénybe vettük a kötelező nyilvánossággal kapcsolatos szolgáltatást, melyekkel 16.23 - Épületasztalos-ipari termék gyártása tevékenységünk jelentős kapacitásnövekedésen ment keresztül. A fejlesztéssel hatékonyabbak, versenyképesebbek vagyunk és a minőség is javulást mutat.

A projekt 2019.03.08-án került befejezésre.

A pályázatot készítette a Forrás Centrum Kft. pályázatíró cég.

Kedvezményezett neve:
ÁCS-FA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A szerződött támogatás összege
7 281 214 Ft
A támogatás mértéke (%-ban)
30%