Építkezési trendek hazánkban, 2024-ben: Fenntarthatóság, technológia és funkcionalitás

 Az építőipar folyamatosan változik és fejlődik, és 2024-ben Magyarországon is számos új trend mutatkozik az építkezési szektorban. Ezek a trendek az innovációra, a fenntarthatóságra, valamint a technológia és a funkcionalitás kombinációjára összpontosítanak. Az alábbiakban bemutatjuk a 2024-es év legjelentősebb trendjeit, amelyek meghatározzák a hazai építőipart.

 

Fenntarthatóság és zöld építészet

 

A fenntartható építészet és környezetbarát megoldások iránti igény folyamatosan növekszik. Az emberek egyre inkább érzékenyek a környezetvédelmével kapcsolatos kérdésekre, és ennek hatására az építőipar is arra törekszik, hogy minimalizálja saját öko lábnyomát. A napkollektorok, szigetelő anyagok új generációja, és az energiatakarékos berendezések elterjedése mind azt szolgálja, hogy az épületek környezetbarátak legyenek. A faanyagból készített épületek, belsőterek azok melyek kinézetükkel is képesek megteremteni a természetes hangulatot.

 

Rugalmas terek és többcélúság

 

Az építőiparban egyre nő a kereslet a rugalmas tértervezés iránt. Az emberek és vállalkozások keresik az olyan megoldásokat, amelyek könnyen alkalmazkodnak az igényekhez és változó munkakörnyezethez. Az irodák, lakóházak és üzletek tervezése során a funkcionalitás és a változó terek elrendezése válik egyre népszerűbbé.

 

Energiahatékonyság és passzív házak

 

Az energiatakarékosság és a passzív házak koncepciója Magyarországon is teret hódít. Az olyan tervezési és építési megoldások, amelyek minimalizálják a külső energiaigényt, és maximalizálják a természetes energiaforrásokat, egyre fontosabbak lesznek az építőiparban.

 

Mi az Ács-fánál figyelünk az általad képviselt értékekre és modern technológiánknak köszönhetően nem csak a megvalósítás, hanem a tervezés is öröm!

Speciális rendszert használunk arra, hogy az általunk elkészített tetőszerkezetek minőségi munkával még eredményesebb legyen a hagyományos eljárásoknál.

 

Megrendelőként nincs más dolgod, mint benyújtani számunkra az elkészített tervrajzot, mi pedig egy 3D látványtervező program segítségével életre keltjük az elképzeléseidet. Tetőszerkezetek, födémek, padozatok, faházak gyártmánytervét könnyen átláthatóvá teszi a program, így megrendelőnk áttekintheti a teljes szerkezeti felépítést, csomópontokat és kapcsolatokat, amiket ezen a ponton még könnyű kijavítani, igényi alapján módosítani. A kész szerkezetek esetében ez sokszor költséges, vagy szinte lehetetlen.

 

Fontosnak tartjuk a szakmai együttműködést és az újítások iránti nyitottságot, így ha egy progresszív, hozzáértő céget keresel céljaid eléréséhez, vedd fel velünk bátran a kapcsolatot!

 

Sipos Zoltán

tetőszerkezetek tervezése, ajánlat kérés

Telefon: +36 70 336 4141

E-mail: 

 

Hajas Tamásné Anikó

Kereskedelmi vezető, szakmai irányító

Telefon: +36 62 422 221

E-mail: 

 

Tetőszerkezet gyártásra árajánlat kérés, információ adás, egyeztetés, előzetes felmérés

E-mail: 

 

Faház
Képek száma: 4 db