Korszerűség faanyagok az építőiparban

KVH, BSH… A hárombetűs rövidítések világában az is lehet, hogy már ezekkel is találkoztunk, ha valaha építésre, felújításra adtuk a fejünket.

De valójában mit is jelentenek?

A KVH egy hossztoldott gerenda állandó paraméterekkel, ami a szerkezet-kivitelezések esetében ízléses megoldásokat képes nyújtani és egyébként rendkívül fontos állomása a faipari fejlesztéseknek. Az építőipar bármely szektorának közkedvelt alapanyaga, mert modern, számos különböző méretben rendelhető és kímélő eljárással előállított termék.

A KVH körülbelül 12-18% nedvességtartalommal bír, ami miatt a gombák jó eséllyel elkerülik és a beépítést követő deformáció miatt sem kell fájnia a fejünknek.

 

A BSH egy rétegragasztott gerenda, mely legalább ugyanolyan népszerű az építőiparban, mint az előbb említett társa. Használata közkedvelt, amikor a legszigorúbb statikai követelményeknek kell megfelelni. Mesterségesen kiszárított, ragasztott fenyőből állítják elő, melynek minden optikai hibája javítása kerül az eljárás során, így biztosítva a letisztult, egységes látványt az elemeken.

 

Mindkét esetben olyan beépítéseknél alkalmazzák ezeket a szerkezetfákat, ahol a felhasznált anyagokat minősíteni szükséges és fontos az esztétikai megjelenés. A különbség a kettő között, hogy a KVH valamivel kedvezőbb áron elérhető, mint rétegragasztott párja.

  

Telephelyi termékeink árai:

KVH: bruttó 240000 Ft

BSH: bruttó 450000 Ft

 

Keresse az Ács-fa telephelyi termékei között bármely gerendát és kérje szakértőink segítségét, legyen szó építkezésről vagy felújításról!

 

 

Sipos Zoltán

tetőszerkezetek tervezése, ajánlat kérés

Telefon: +36 70 336 4141

E-mail: infoacsfa@gmail.com

 

Hajas Tamásné Anikó

kereskedelem és árajánlatkérés

Telefon: +36 62 422 221

E-mail: acsfaker@gmail.com

 

Németh Norbert

beszerzés, logisztika, kereskedelem

Telefon: +36 70 945 7955

E-mail: acsfaker@gmail.com

 

Tetőszerkezet gyártásra árajánlatkérés, információadás, egyeztetés, előzetes felmérés

E-mail: infoacsfa@gmail.com