Közkedvelt hagyományos tetőszerkezetek

A hagyományos tetőszerkezetek régi és bevált építési módszerrel készülnek, amelyeket már az ókorban is alkalmaztak. 

A legtöbb hagyományos tetőszerkezet alapja a gerenda, melyet faanyagból készítenek. A gerendák közé beépítik a tetőcserepet, azok alá pedig fóliát helyeznek, hogy megakadályozzák a nedvesség beszivárgását. A kész tetőszerkezetet általában fa cserepekkel fedik le, amelyeket idővel festenek vagy más anyaggal vonnak be, hogy védve legyenek az időjárás viszontagságaitól.

Az épület éghajlati viszonyoknak megfelelően változik a tetőszerkezetek és azok anyaga. A mediterrán éghajlatú országokban például többnyire cseréppel fedik a tetőt, míg a nedvesebb éghajlatú országokban inkább fával fedik, de a hagyományos tetőszerkezetek jól bírják az időjárás okozta megpróbáltatásokat, és hosszú évekig tartósak, ám sose feledkezzünk meg arról, hogy hosszú szolgálati idejének titka a karbantartás, így évente érdemes szakemberrel ellenőriztetni.

Kihez érdemes fordulni, ha tetőfelújítást, építést tervez?

Ha tetőfejlesztést vagy építést tervez, ajánlott egy szakemberrel, például egy tetőfedővel, tetőszerkezeti szakemberrel vagy építészettel konzultálni. Ők segíthetnek abban, hogy meghatározzák a projekt költségeit, a szükséges anyagokat és a szükséges munkákat. A tetőfedők gyakran specializálódnak bizonyos tetőtípusokra, mint például cseréptetők, fóliatetők, vagy bitumenes tetők., ezért érdemes olyan szakemberrel egyeztetni, aki a projektben használt tetőtípusban jártas.

Egy építész segíthet a tervezésben és az engedélyek beszerzésében, valamint abban, hogy biztosítsa, hogy az építkezés megfeleljen a helyi építési szabályoknak és biztonsági előírásoknak.
Végül, érdemes olyan szakembert választani, aki jó referenciákkal és kellő tapasztalattal rendelkezik az építkezés terén.  Az Ács-fánál ránk bízhatja magát és a szakember kereséssel sem, kell Önnek bajlódnia.

Minőségi alapanyagaink, ügyfélbarát megoldásaink és kiváló szakembereink egy helyen, annak érdekében, hogy az Önnek legjobb megoldásokat kínáljuk!

Mi találunk megoldást egyedi igényei megvalósítására!

Hagyományos tetőszerkezetek
Képek száma: 50 db