Otthonteremtési támogatások 2023-ban

Otthonteremtési támogatások 2023-ban

 

A fiatalok, gyermeket nevelők számára talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy mi lesz az otthonteremtési és –felújítási támogatásokkal 2023-ban egy világválság küszöbén.

 Néhány támogatásról már tudni lehet, hogy velünk marad a következő évre, így örülhetnek azok, akik számoltak a Babaváró vagy a CSOK konstrukciókkal, amikor lakásvásárláson kezdtek el gondolkodni.

Az új lakások vásárlásának áfakedvezménye is meghosszabbításra került. Az eredeti tervek szerint 2022 végéig élő 5%-os lakásáfa most 2024 végéig igénybe vehető. Ennek keretein belül az új lakások vásárlóinak 27% helyett 5% áfát kell megfizetniük.

A vagyonszerzési illeték elengedése is megmarad, sőt kibővülhet a kedvezmény azzal, hogy lakásbővítéshez is igénybe vehető lesz. Saját tulajdonban álló lakás bővítésekor alapvetően nem keletkezne illetékfizetési kötelezettség, más tulajdonában levő ingatlan bővítésekor (például tetőtér-beépítésnél) azonban közös tulajdon jön létre, ami terheli a hozzáépítés kezdeményezőjét.

 Az otthonfelújítási támogatásokról még nem született döntés, ami kellemetlen azok számára, akik szeretnének előkészülni otthonuk felújítására az így is számos bizonytalan világgazgdasági tényező ellenére. Továbbá az áfa-visszatérítés és az otthonfelújítási-hitel sorsa is kérdéses.

 A meg nem született döntés nem jelenti feltétlenül azt, hogy a támogatások megszüntetésre kerülnek, az azonban elképzelhető, hogy a konstrukciók feltételei változnak.

 

Amennyiben tanácsra van szüksége otthona felújításával, faanyagvásárlással kapcsolatban, keressen minket bizalommal!

 

Sipos Zoltán

tetőszerkezetek tervezése, ajánlat kérés

Telefon: +36 70 336 4141

E-mail: infoacsfa@gmail.com

 

 Hajas Tamásné Anikó

kereskedelem és árajánlatkérés

Telefon: +36 62 422 221

E-mail: acsfaker@gmail.com

 

Németh Norbert

beszerzés, logisztika, kereskedelem

Telefon: +36 70 945 7955

E-mail: acsfaker@gmail.com

 

Tetőszerkezet gyártásra árajánlatkérés, információadás, egyeztetés, előzetes felmérés

E-mail: infoacsfa@gmail.com

Hagyományos tetőszerkezetek
Képek száma: 50 db